Tidligere arrangementer

 

2016-2-halvaar

OBS: Det kræver ikke medlemskab at deltage, alle er velkomne, men tag selv kaffe, kop og evt. kage med til arkivaftenen på biblioteket!

 

Lørdag d. 21. maj 2016

Udflugt til Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk, som er et kulturhistorisk museum, der levendegør andelstiden på landet fra omkring 1870 til 1950. Besøget bliver en tidsrejse til en levende fortid på det aktive frilandsmuseum. Kl. 10.00 afgang med bus fra Årslev Bibliotek. Kl. 12.00 spisning af medbragt mad ude eller inde. Kl. 13.00 rundvisning med guide. Efter en times tid på egen hånd drikker vi medbragt kaffe kl. 15.00. Kl. 15.30 kører vi hjemad og forventer at være tilbage i Sdr. Nærå igen mellem kl. 17.00 og 17.30.

Alle er velkomne. Prisen er kr. 250 for medlemmer og kr. 300 for ikke-medlemmer. Den dækker bustransport, entre og rundvisning. Stedet er handicapvenligt og der vil være kørestole til rådighed.

Tilmelding til Margit Thomsen senest lørdag d. 7. maj.Telefon: 41 59 73 06. E-mail:

EKSTRA

Onsdag d. 1. juni 2016 kl. 19.00

inviterer Bibliotekets Venner i samarbejde med os på en spadseretur rundt til bibliotekets nærmeste naboer. Vi besøger Skyttehuset, resterne af skolen fra 1828, degneboligen fra 1804, præstegården fra 1775 og kirken, der er en af Fyns ældste. Ved alle husene vil beboere eller brugere fortælle om dem. Turen forventes at tage en times tid. Derefter vender vi tilbage til biblioteket, hvor der vil blive serveret kaffe og kage i Orangeriet mens vi hører om bibliotekets fortid og ser på gamle fotos af de huse vi har besøgt.

Senest redigeret d. 16. marts 2016.

 

2. halvår 2015

Vi besøgte valgmenigheden d. 8. september i forbindelse med den udstilling om dens historie vi havde været medarrangør af.  Vi blev budt velkommen af Lis Møldrup, formand for valgmenigheden, og Ina Balle Aagaard, valgmenighedspræst, var vores guide på et besøg i kirken. Bagefter bød valmenigheden på kaffe og kage i Storstuen. En meget vellykket aften, selvom fremmødet ikke var så stort som forventet. Måske fordi vel alle i vores område kender til valgmenigheden og Storstuen.

Til gengæld var fremmødet stort til fortælleaftenen om det forsvundne landbosamfund d. 24. september. Vi var flere end Orangeriet i biblioteket kunne rumme. Et oplagt panel fortalte om forskellige sider af livet i landbruget som de havde oplevet det i deres barndom og ungdom. Der var en del tilhørere fra andre dele af kommunen. Uden tvivl takket være bibliotekets medvirken som medarrangør og deraf følgende annoncering. Desværre var det ikke muligt for alle at høre hvad der blev sagt. Det har vi noteret os, og der vil blive taget højde for det ved fremtidige arrangementer.

Sidst redigeret d. 27. december 2015.